Lokalizacja: Woronicza
Powierzchnia: mieszkanie, 98 m2
Stan: Wizualizacje, projekt w trakcie realizacji

 

Prezentujemy 98 metrowy apartament dla rodziny z dwiema córeczkami.

Centralnym punktem mieszkania jest salon połączony z kuchnią.

Całość w stylu nowojorskim z elementami glamour. Wszystko w bardzo subtelnym i delikatnym wydaniu.
Oprócz kanapy i fotela ze stolikiem kawowym uwagę zwraca szklana witryna z oryginalnymi szprosami przygotowywana na zamówienie. Motyw szprosów przewija się kilkakrotnie w przestrzeni mieszkania.

Salon z kuchnią łączy oryginalny stół z lakierowanym fornirem do którego zaproponowaliśmy tapicerowane krzesła w turkusowym odcieniu.

Sama kuchnia w dyskretnym beżowym odcieniu. Wysoka zabudowa kuchenna mieści wszystkie urządzenia AGD potrzebne w kuchni ale nie używane codziennie. Znaleziono również miejsce na lokówkę side by side na której zależało klientom. Zastosowaliśmy blat z białego konglomeratu nadający lekkości i bardzo praktyczny w codziennym użytkowaniu.

Przechodzimy do korytarza w którym znowu pojawia się witryna ze szprosami – tym razem na tle luster bardzo praktycznych w przedpokoju.Dodatkowo duże dekoracyjne lustro obok pikowanego siedziska przystosowanego dla małych dziewczynek.

Korytarz prowadzi nas do części intymnej mieszkańców. Mamy tu dwie szafy, pierwsza ze szprosami kryje pomieszczenie przeznaczone na garderobę. Kolejne pełne drzwi to pomieszczenie gospodarcze gdzie umiejscowiono m.in. pralkę.

Zaprojektowana łazienka to ciepła i naturalna kolorystyka. Jedynie pod lustrem umieszczono oryginalne płytki 3D. Blat zintegrowany został z umywalką przystosowaną dla dwóch osób. Lustro podświetlone oświetleniem LED nadaje klimat i nastrój do kąpieli w wannie wolno stojącej. Dodatkowo w ścianie zaplanowano głęboką zabudowę na ręczniki i środki chemiczne.

Kolejne dwa pomieszczenia to królestwa dziewczynek w wieku przedszkolnym. W obu przypadkach zastosowaliśmy ciekawe oświetlenie a róż zastępuje delikatny odcień łososiowy. Łóżka posiadają głębokie pojemniki na pościel i zabawki. Na jednej ze ścian położyliśmy dyskretną tapetę. Aranżacje te w łatwy sposób będą mogły zmieniać się wraz z wiekiem dzieci.

Ostatnie pomieszczenie to sypialnia rodziców. Wnętrze nawiązuje klimatem do salonu. Punktem centralnym jest podwójne łóżko z pikowanym zagłówkiem. Stoliki nocne przygotowywane były na zamówienie. Wszystko w jasnych barwach. Kontrastem są tu ciemne, ciężkie zasłony. Sypialnia posiada również dużą szafę wolno stojącą.

Przy salonie zaplanowano również WC dla gości. Dominują tu szarości i biel a jedynie pod prysznicem położono mozaikę. Zabudowa powstała na zamówienie.