Lokalizacja: Warszawa, Wawer
Powierzchnia: Bliźniak ponad 100 metrów m2
Stan: Wizualizacje, projekt w trakcie realizacji

 

Bliźniak w podwarszawskim Wawrze to przestrzeń zaprojektowana dla rodziców z dwójką dorastających synów.
Salon otwarty na kuchnię i dekoracyjne schody to centralny punkt dolnej kondygnacji. Pasją właścicieli jest jazda na motocyklach dlatego zależało im na uchwyceniu tego motywu w dekoracji domu.

W salonie znajduje się duża zabudowa meblowa z częścią telewizyjną. Sam telewizor można jednak ukryć za przesuwanymi drzwiczkami. Uwagę zwraca ciekawa posadzka imitująca drewno. Są to płytki gresowe ułożone w jodełkę.

Schodami przy których w ciekawy sposób połączono półki z metalowymi prętami udajemy się na półpiętro gdzie znajduje się sypialnia rodziców.

W części przy schodach i korytarzu płytki z salonu wymieszano z płytkami które zostały położone w kuchni.  Dodatkowo w kuchni na ścianie między szafkami położono mozaikę z geometrycznym wzorem w niebieskim kontrastowym kolorze. Pod szafkami praktyczne oświetlenie ledowe. Jasne szafki z ciemnym blatem wyciszają wnętrze i idealnie komponują z dobranym kolorystycznie okapem.Na przeciw okna znajduje się wyspa gdzie od strony salonu ustawione są wysokie krzesła przy których rodzice piją poranną kawę.

Na dole znajduje się również WC dla gości z fototapetą nawiązującą do motywu drogi. Jedna ze ścian dzięki lustrzanemu odbiciu przedłuża ten motyw nad umywalką ścienną.

Sypialnia rodziców to niewielka przestrzeń na której znalazło się miejsce na łóżko i niedużą komodę. Wszystko utrzymane w stonowanych kolorach. Za przeszklonymi drzwiami znajduje się garderoba i niewielka łazienka tylko dla gospodarzy.

Garderobę i łazienkę doświetlają duże okna. W łazience znajduje się prysznic bez zamykanej kabiny. Płytki na ścianie ułożone w jodełkę, natomiast mozaika pod prysznicem nawiązuje kolorystycznie do niebieskich akcentów na dolnej kondygnacji

Ostatnie projektowane pomieszczenie to łazienka dzieci. Znalazło się tu miejsce zarówno na wannę jak i prysznic. Jest również więcej akcentów kolorystycznych nadal jednak spójnych z pozostałym wystrojem domu.