Lokalizacja: Warszawa, Sadyba
Powierzchnia: 105 m2
Stan: Wizualizacje, projekt w trakcie realizacji

 

Jest to projekt mieszkania na warszawskiej Sadybie, który został stworzony dla pięcioosobowej rodziny. Wymogi oraz oczekiwania były proste – klimat skandynawski, dużo bieli, pasteli, ze sporą domieszką drewna, które ma pojawiać się w każdym pomieszczeniu celem przełamania jasnych barw.

projekt-wnetrza-rp1

Duże wrażenie robi przestronny salon, gdzie dominują biele, szarości oraz ciepłe akcenty w postaci drewnianych dodatków. W salonie, zaraz obok kanapy, znajduje się obszerny na całą ścianę regał z półkami, przeszklonymi witrynami oraz zamykanymi szafkami. Książki ustawione na regale oraz przedmioty w szklanych gablotach pełnią rolę ozdobną i wprowadzają do pomieszczenia dodatkowe kolory i formy.

projekt-wnetrza-rp2

Kuchnia jest połączona z salonem dużą wyspą ale jednocześnie jest odgrodzona od części wypoczynkowej. W kuchni ciekawym rozwiązaniem jest sposób ułożenia płytek nad blatem roboczym – tworzą one podłogową jodełkę, dzięki której wygląd kuchni jest oryginalny.

projekt-wnetrza-rp3

projekt-wnetrza-rp4

Korytarz jest przestronny i bardzo stonowany między innymi za sprawą białej lamperii na ścianach. Białe drewniane elementy tworzą wrażenie przytulności oraz nadają pomieszczeniu nieco rustykalności.

projekt-wnetrza-rp5

Sypialnia jest prosta i delikatna nawiązująca do reszty mieszkania. Nad zagłówkiem widnieją ramki z plakatami w niesymetrycznym układzie. W pomieszczeniu tym znajduje się też spora szafa w kolorach bieli oraz drewna.

projekt-wnetrza-rp6

projekt-wnetrza-rp7

W mieszkaniu znajdują się dwie łazienki. Większa łazienka posiada rodzinny klimat, który emanuje z wnętrza mimo szarości płytek oraz bieli ścian. Ocieplającym elementem pomieszczenia, oraz łączącym mianownikiem z resztą mieszkania, są drewniane elementy szafek oraz drewniany regał.

projekt-wnetrza-rp10

projekt-wnetrza-rp11a

Podobny zabieg możemy obserwować w małej łazience, w której również dominują biele i szarości, a drewniane lustro przełamuje kolorystyczną jednostajność. Ciekawym elementem jest również sposób ułożenia płytek pod prysznicem oraz pod lustrem. Szare kafelki nieregularne wplatają się pomiędzy białe tworząc swoistą mozaikę w spójnym wizualnie obrazie.

projekt-wnetrza-rp12

Pokój dziecięcy został zaprojektowany jako radosny, kolorowy i przede wszystkim przytulny.

projekt-wnetrza-rp8

projekt-wnetrza-rp9