Lokalizacja: Książenice
Powierzchnia: dom (projekt wybranych pomieszczeń: Parter: salon z kuchnią, wiatrołap, łazienka piętro: sypialnia, łazienka)
Stan: Wizualizacje, projekt w trakcie realizacji

 

W dużym domu w Książenicach projektowaliśmy wybrane pomieszczenia.

Prezentację rozpoczynamy od salonu połączonego z aneksem kuchennym. Mamy tu białą kuchnię z drewnianym klejonym blatem. Duża wyspa oddziela kuchnię od jadalni. W szafki kuchenne wbudowano lodówkę side by side.


Ponieważ właścicielom zależało na ogrzewaniu podłogowym, zdecydowaliśmy się na podłodze na płytki imitujące drewno połączone z barwnymi płytkami.

Z części jadalnej przenosimy się do salonu.Dominują tu duże betonowe płyty na ścianie głównej i wygodny, duży narożnik. Znajduje się tu również wiszący fotel montowany do sufitu. Oryginalnie zastosowano szare listwy przypodłogowe.

W kuchni płytki na podłodze mają ten sam wzór co w salonie, zastosowano jednak akcenty kolorystyczne.
Korytarz to głównie drzwi do kotłowni i łazienki. Znalazło się również miejsce na regał z książkami. Ciemniejsze płytki na podłodze w korytarzu prowadzą nas do wiatrołapu.

Łazienka na parterze to długi blat z wpuszczoną umywalką i pralką pod blatem. Na ścianie z oknem położono płytki z tłoczonym wzorem w kształcie plasterków miodu. Płytki na ścianie ułożono tylko do wysokości blatu, wykończone zostały listwą sztukateryjną. Przy WC znajduje się głęboka kabina prysznicowa. Całość utrzymana w szarych barwach.

Klatka schodowa wyłożona cegiełkami prowadzi nas na piętro.

Tu znajduje się sypialnia rodziców. Za łóżkiem stworzono konstrukcję stolarską która tworzy półkę za łóżkiem. Pod oknem wygodne siedzisko do czytania. Obok dekoracyjny grzejnik. Na przeciwnej ścianie szara szafa a pod nią białe szuflady. Na podłodze drewniana podłoga w dyskretnym kolorze.

Łazienka na piętrze to duże wklejane lustro na całej długości ściany. Pod nim długi blat z szufladami. Nad lustrem znajdują się płytki imitujące fale.W rogu blatu przy oknie urządzono dla Pani domu małą toaletkę korzystając z dziennego światła wpadającego przez okno. Zastosowano również dekoracyjne oświetlenie.
Na życzenie klientów zaprojektowano prysznic z głębokim brodzikiem. Tu również znalazło się miejsce na WC z bidetem.

Ostatnie projektowane pomieszczenie to wiatrołap na parterze domu. W tym niewielkim pomieszczeniu znajduje się wygodne siedzisko ze skrzynią na buty. Na wewnętrznej ścianie dekoracyjna tapeta o mocnym akcencie kolorystycznym. Nad wieszakami znajduje się półka i dyskretny zabudowany  pawlacz.